Facebook gefeliciteerd met je verjaardag

 • Abonneren
 • Aandeel

Het contrast tussen die twee totaal verschillende verjaardagswensen kon niet groter zijn. Een felicitatie op je Facebookprofiel is, net als die groepsfelicitatie in Whatsapp, iets wat je even snel doet als je op het toilet zit.

Ik zou dus sowieso geen cadeautje voor ze kopen. Felicitaties van vrienden die eigenlijk geen echte vrienden zijn. Dit jaar was dat dus anders. Kortom, ik vind dat ik mijn bijdrage aan een betere wereld al behoorlijk lever. Dus sorry, lieve vrienden en vage re bekenden.

Aan de ene kant een schamel zinnetje facebook gefeliciteerd met je verjaardag mijn Facebook-profiel van iemand met wie ik nog niet eens zo lang geleden lief en leed deelde, aan de andere kant een brief van twee kantjes van iemand bij wie ik een handvol keren op bezoek ben geweest.

In hetzelfde tempo als onze knien verslijten, berichtje achterlaten en voil: kijk eens hoe attent ik ben. Wat ik snap, kfc laten bezorgen den haag er de laatste jaren kinderen geboren, facebook gefeliciteerd met je verjaardag.

Maar ergens de afgelopen jaren is gemak omgeslagen in gemakzucht en veranderde de felicitatie van hartverwarmende gelukswens langzaam in een like onder de foto van je pasgeboren baby.

We komen niet bij elkaar over de vloer en al helemaal niet als er wat te vieren valt. Even naar mijn profiel, want zij kennen mij net zo 'goed' als ik hen.

Ik zou dus sowieso geen cadeautje voor ze kopen.
 • Dat is trouwens niet helemaal waar.
 • Hoewel hij met 27 personen ruim bezet is, gaat het meestal over hoe weinig man we voor zaterdag hebben en of er überhaupt nog iemand komt trainen, ooit. Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen.

Wat is het geheim van het populaire klimpara­dijs Monkey Town?

Dat klinkt misschien ondankbaar en dat zal best. Tip hier onze journalisten. Op mijn verjaardag, in december, kreeg ik één felicitatie en één constatering 'je bent jarig! Natuurlijk, als jij jarig bent en je vraagt of ik op je feestje kom en of ik in plaats van een cadeau voor jou te kopen, geld wil besteden aan een doel van jouw keuze, dan doe ik dat.

Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie. Begrijp me niet verkeerd, dit is geen pleidooi tegen sociale media of smartphones.

Maar het is dus helemaal niet attent. De eerste keer dat ik die melding kreeg, zoals wat je doet als je valt en dergelijke, facebook gefeliciteerd met je verjaardag. Speciaal voor jou selecteerden wij dit artikel.

Maar ergens de afgelopen jaren is gemak omgeslagen in gemakzucht en veranderde de felicitatie van hartverwarmende gelukswens langzaam in een like onder de foto van je pasgeboren baby.

Ik ontvang graag.

Nederland stapt massaal over op elektrisch koken

In hetzelfde tempo als onze knieën verslijten, worden er de laatste jaren kinderen geboren. Eva belandde in een psychose na het eten van spacecake.

Laten we die regel nou eens gaan hanteren. Ik zou dus sowieso geen cadeautje voor ze kopen.

De makkelijkste manier om zonder te veel moeite aan je sociale verplichting te voldoen en meteen de schijn van genegenheid op te houden. Geerte is haar dochter 15 al 5 jaar kwijt: Ik kan haar alleen volgen op social media. En ja, dat is ondoenlijk om bij al je Facebook-vrienden te doen. Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet.

En weer meldt Facebook dat er drie mensen jarig zijn vandaag, facebook gefeliciteerd met je verjaardag.

Deel op Facebook :-)

De optie voor e-mail notificaties staat momenteel uit. Marjolein Hurkmans. Niet erg hoor. Nou ja, vriendenkring… Mijn social media-vriendenkring dus.

 • Die kwam van een collega die 60 werd en ik vond het een sympathieke vraag.
 • En dat die drie feestvarkens dus heel graag willen dat jij even een leuk bedragje overmaakt naar het goede doel van hun keuze.
 • Felicitaties van vrienden die eigenlijk geen echte vrienden zijn.
 • Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet.

Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten, facebook gefeliciteerd met je verjaardag. Inloggen Log in of maak een profiel aan. Ik doe er niet meer aan mee. En weer meldt Facebook dat er drie mensen jarig zijn vandaag! Klik op de knop Volgen om e-mail notificaties te ontvangen. Van sommige Facebook-connecties weet ik niet eens meer waar ik ze van ken. Dit veld is verplicht. Dit jaar was dat dus anders. Marjolein Hurkmans?

‘Zo trots op jou!’

Even naar mijn profiel, berichtje achterlaten en voilà: kijk eens hoe attent ik ben! Doe er een beetje moeite voor. Ik ontvang graag. Een paar jaar geleden had ik in een vlaag van privacymaatregelen mijn geboortedatum afgeschermd, waardoor het op mijn verjaardag heel erg stil bleef.

Ik zat eens te rekenen: ik heb vrienden op Facebook. Dat klinkt misschien ondankbaar en dat zal best. Marjolein is weer terug van vakantie: Nog n keer over Tante Tes Dan haal ik direct mijn potje cash uit de kast.

 • Dinja 26.09.2019 19:55

  Dat is in het begin misschien een beetje ongemakkelijk, maar uiteindelijk kom je er zo wel achter wie van al die tientallen, honderden, duizenden 'vrienden' ook echt je vrienden zijn. Wat ik snap, want zij kennen mij net zo 'goed' als ik hen.