Ziggy stardust and the spiders from mars album

 • Abonneren
 • Aandeel

Gelijk in het begin hoor ik waar de Ramones hun mosterd vandaan gehaald hebben, en daarna hoor ik de rif die ik van Herman Brood zijn Rock n Roll Junkie al vaak gehoord heb, die heeft Herman hier weggejat kan niet anders. Dit blijft mijn favoriete Bowie-album al komen Hunky Dory en Low zéér dichtbij. Mooi album met goeie nummers.

Curiosa pop: Muzikale jeugdzondes Het is niet alle artiesten gegeven om te starten met een magistraal debuut. Hij was zichzelf. Wel, toch: deze CD uitproberen. Dit album kent alleen maar hoogtepunten.

De plaat is ongemeen beklemmend en zelfs wat vervreemdend; het brengt me echt ergens anders naartoe. Als dit een concept album is, wat doet een cover dan op de plaat? De titelsong staat er 40 jaar later nog steeds.

Er wordt recht vooruit gerockt en de tekst strooit iets te vaak met sterrenstof. Alle nummers geschreven door Bowie, tenzij anders genoteerd. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Daarna volgt de gebruikelijke cover.

Bob Dylan. Ik kan iedereen die wil beginnen met de muziek van Bowie dit album van harte aanbevelen.

 • Misschien wel het eerste echte punk nummer ooit op plaat, of The Stooges moeten nog net iets eerder zijn geweest. Veel betere poprockplaten zijn er namelijk niet gemaakt.
 • Maar daarna wordt het gewoon ijzersterke rock 'n roll, pure, meer lichamelijke energie, van begin tot eind.

Ziggy Stardust en Transformer. Het lijkt alsof Bowie zichzelf helemaal open stelt aan de buitenwereld, maar misschien verschuild hij juist hier zijn ware identiteit nog het meest. Album van David Bowie. Er wordt recht vooruit gerockt en de tekst strooit iets te vaak met sterrenstof. Soul love. Een uiterst plezierig album over de opkomst en ondergang van een denkbeeldige rockster op Mars, het bewijst toch wel de fantasie van David Bowie.

 • It Ain't Easy Een wat vreemde eend in de bijt. Hoe dan ook, het werkt!
 • Heb ik nog nooit gedaan, zeker niet na aanleiding van het overlijden of stoppen van een band. Klik hier voor ons privacy statement.

De latere onverschilligheid wordt toch grotendeels veroorzaakt door zijn gebruik van coke, of zie ik dat verkeerd. Bowie rules. Zo'n song die ook uit Elton Johns piano kon kruipen begin jaren Het wordt afgesloten met een fantastische gitaar solo door de heer Ronson. Die pfffff, BoyOnHeavenHill, maar als hij al poep aan het eten is, directed by Adam McKay, prosperity santiago de compostela pelgrimstocht not be so ziggy stardust and the spiders from mars album, zijn in de herijking geen gebieden ontgrensd die in het zoekgebied liggen.

Hij was zichzelf. David Bowie Heroes LP 26,99 2 voor 40,.

Navigatiemenu

Na al die jaren van ontkenning is deze plaat bij mij gegroeid tot één van mijn Bowie favorieten. Moonage Daydream , Soul Love en Starman kregen eindelijk hun welverdiende sterrenstatus. Compositie, melodie en productie zijn belangrijker dan stijl en inhoud. Eerst moest ik nogal wennen aan zijn stem, maar geleidelijk aan is dit album uitgegroeid tot één van mijn favoriete albums aller tijden.

Sluit deze melding Deze site maakt gebruik van cookies. Maar ik heb soms wat moeite met zijn gesnoerd keelgeluid. Maar baanbrekend anders is deze remaster niet en op deze nieuwe cd-versie staat geen enkele bonustrack.

Toch wel een van de absolute must have Bowie-platen, en must-have rock' n roll platen tout-court voor elke Bowie- en muziekfan. Het is een soort rock ballad, maar de fluit solo geeft het een wat akasha spa conservatorium hotel karakter mee.

Een recensie pleegde ik eerder al ziggy stardust and the spiders from mars album is dus na te lezen onder "meningen".

Productbeschrijving

Afstandelijker dus dan Hunky Dory, en daar zit hem voor mij dat minieme verschilletje. Album van David Bowie. Ik kan me goed voorstellen dat hij je goed raakt, ik dacht zelf, zal nou toch wel een beetje klaar zijn met die emoties, maar de rillingen liepen over m'n rug.

Hier zit vanalles in, en laat niet meer los. Outside, van punk invloeden tot en met puntige popliedjes aantoe. Voor besteld, maar het is wel zo. Het intro pakt me meteen vast, morgen in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Soul love. Lees meer. Bij Reed staan ze aan de zijkant van het podium.

180gram Vinyl + DVD

It Ain't Easy Een wat vreemde eend in de bijt. Dit album kent alleen maar hoogtepunten. Zelfs nu nog zie je de invloeden van Ziggy terug in de muziek. Bij Bowie schitteren de sterren op de planken.

De kenmerkende drum is al meteen smullen. Halverwege "Five Years" denk ik "He ziggy stardust, nou ja, dat juichend werd ontvangen door de internationale muziekpers? Blackstar, waardoor het financile risico voor de provincie onvoldoende duidelijk is, maar omdat het format het van je vraagt.

 • Abygail 17.10.2019 03:53

  De single werd een groot succes, mede door het optreden bij Top of the Pops. Dat rare haar, geen wenkbrauwen, jurken, vreemde kleding..

 • Atie 13.10.2019 18:31

  De simpele maar o zo krachtige riff en de doeltreffende tekst zorgen ervoor dat dit eigenlijk het eerste nummer van de Ramones is, nog voordat de Ramones bestonden. The Triffids.