Fluffy slijm maken recept zonder lijm

 • Abonneren
 • Aandeel

Laten we eerlijk zijn, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingrediënten beschikt. We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken. Wanneer je klaar bent met spelen, doe je het slijm in een luchtdichte opbergdoos en zet je de doos in de koelkast.

Lifestyle 2 aug Voeg kraaltjes, glitters, spikkels, sterretjes of confetti toe om jouw eigen slijm nog meer eigen te maken. Helaas is deze lijm iets duurder, dus kijk altijd eerst even bij de Action! Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingrediënten! De hoeveelheid kan je zelf kiezen, je kan later ook nog altijd meer toevoegen. Let er wel op dat je iets meer kleurstof gebruikt dan de kleur die je wil, de maïzena maakt de kleur namelijk altijd iets lichter.

Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten.

We raden dus aan om tandpasta die compleet uit gel bestaat te gebruiken. Het slijm zal lekker dik en rekbaar worden en ook nog eens goed ruiken.

Wil je heel graag slijm maken, maar heb je geen lijm in huis. Veel plezier met je slijm en vergeet je creaties niet te delen via sociale media. Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm fluffy slijm maken recept zonder lijm niet-doorzichtige slijm geeft.

 • Daarna spuit je een heleboel scheerschuim bij het mengsel van de lijm en kleurstof. Als je bijvoorbeeld een mooie zachtroze of lichtblauwe kleur wilt zoals veel pastel kleurige slijm die je op Instagram ziet dan moet je maar een klein beetje gebruiken.
 • Om te voorkomen dat het goedje aan je handen blijft plakken, kun je eventueel wat lenzenvloeistof op je handen spuiten. Doe de eetlepel yoghurt in een kom.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Kneden, oprollen, vormpjes maken, overgooien…veel slijmplezier. Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingrediënten je ook in huis hebt! Doe de juiste hoeveelheid afwasmiddel in de kom. De meeste recepten voor slijm gebruiken lijm, borax, wasmiddel of andere typische ingrediënten. En weer: Goed roeren! Maïzena, 2 kopjes supermarkt Warm water, 1 kopje 2 middelgrote bakken om in te mixen Een plastic lepel of spatel Kleurstof, bijvoorbeeld op de bakafdeling van de supermarkt, begin met een paar druppels en kijk wat het effect is.

Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingredinten. Je zult zien dat van de lenzenvloeistof je mengsel een beetje dikker zal worden. Een aantal recepten op deze pagina maken zelfs geen gebruik van lijm. Vervolgens giet je, fluffy slijm maken recept zonder lijm, terwijl je goed blijft roeren, maar ook daarbuiten.

Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan.

Slijm maken met borax en lijm

Je slijm wordt automatisch de kleur van het afwasmiddel of de shampoo. Wanneer je een zwembad zou vullen met Oobleck kan je hier gewoon overlopen zonder er in te zakken. Als je bijvoorbeeld een mooie zachtroze of lichtblauwe kleur wilt zoals veel pastel kleurige slijm die je op Instagram ziet dan moet je maar een klein beetje gebruiken.

Dan weet je zeker dat je lang genoeg hebt geroerd.

Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van n ingredint: tandpasta. Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen! Lifestyle 28 jul Ook interessant? Het uiterlijk van het slijm is zeer vergelijkbaar met het vorige recept slijm met borax.

Wat heb je nodig om slijm zonder lijm te maken?

Wat heb je nodig om slijm zonder lijm te maken? Je slijm is klaar. Wil je nog meer leuke DIY-recepten? Op een bepaald moment kun je ook met je handen kneden. Dit slijm blijft door de yoghurt niet heel lang goed, dus gooi het weg wanneer het er vreemd uit begint te zien of raar gaat ruiken.

Voeg kraaltjes, glitters, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingredinten beschikt, waar hij dienst deed als pr-verantwoordelijke. Zorg dat je bovenstaande ingredinten in huis hebt. Lees meer. Slijm met mazena en water wordt ook wel Oobleck of Magic Mud genoemd en fluffy slijm maken recept zonder lijm een aantal bijzondere eigenschappen.

Nu is het belangrijk dat je alles heel goed gaat roeren. Laten we eerlijk zijn, geel en blauw tegelijk, fluffy slijm maken recept zonder lijm. Zelf fluffy slijm maken is d nieuwste rage en het is heel makkelijk. Maak bijvoorbeeld regenboogslijm of eenhoornslijm. Om slijm te maken moet je eerst de hele fles kinderlijm leegknijpen in de plastic bak. Zelf slijm maken gaat ook goed zonder borax.

Slijm maken zonder lijm

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei. Zo lang je 1 deel yoghurt op 3 delen maïzena gebruikt, zit je goed.

Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, maar werkt ook. Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte.

 • Don 16.10.2019 00:08

  Doe de juiste hoeveelheid afwasmiddel in de kom. Als je slijm nog niet dik genoeg is, dan voeg je gewoon nog een beetje lenzenvloeistof toe!

 • Lexi 11.10.2019 17:48

  Je slaapt beter naast een hond dan naast een man, blijkt uit onderzoek.

 • Berrie 09.10.2019 20:22

  Je kunt het best gewone, ongezoete yoghurt zonder stukjes gebruiken.