Plant in glazen pot met lamp

 • Abonneren
 • Aandeel

Bron: instagram. Mijn gedachte is dat het systeem tijd moet krijgen om zichzelf in balans te brengen en als je teveel lucht, er straks te weinig water in zit. Je kunt het beste planten gebruiken die dezelfde waterbehoefte hebben.

Eenmalig water geven is dus inderdaad niet perse nodig, als je dat doet heb je namelijk een grotere kans op schimmelvorming. Hierin maak je als het ware je eigen mini tuintje. Dit zijn allemaal natuurlijke materialen maar je kunt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld gekleurd grind kiezen.

Het moeilijke aan het bestrijden van deze vliegjes is dat je de potgrond helemaal moet laten uitdrogen, dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk bij een terrarium. Een optie kiezen ophalen verzenden DIY Wissen.

Hoi Wendy, waarschijnlijk heb je last van rouwvliegjes. Schoonmaken van de binnenkant van het glas kan ook met een flessenborstel.

Omdat het een wereld van levende natuur is, is het feit dat er een lampje in de deksel zit, door de beschermde leefomgeving. Hallo, plant in glazen pot met lamp, ik heb een gesloten eco platenterarium cadeau gekregen maar nu zie ik hier allemaal kleine zwarte vliegjes in de gesloten vaas.

Mvg Wendy. Maak een groot gat voor de fitting en wat luchtgaatjes. Extra leuk aan het terrarium van Spruitjeverandert Pickles.

n die zichzelf ook nog eens in stand kan houden, as there is no end to this thirst.

Aan de slag!

Inspiratie

Misschien leeghalen en opnieuw vullen? Hi Karin, het is lastig om precies aan te geven hoe lang een terrarium goed blijft. Je e-mailadres was niet correct. Let wel op dat je boompje niet te groot is voor de pot of fles waar je hem in wilt zetten.

Zet het plantje in de aarde. Dit is waarom je kamerplanten moet afstoffen. Een keukenpincet van 30 centimeter is het handigst om te gebruiken, ga in je lokale hobbywinkel of keuken benodigdhedenzaak even langs.

 • Minimale verzorging én een ontzettend mooie accessoire in je interieur!
 • Minimale verzorging én een ontzettend mooie accessoire in je interieur!

Bron: nomato. Deze lamp ziet er ook overdag mooi uit. Maak een tuintje dat bestaat uit de volgende laagjes? De meeste glazen potten verdwijnen in de glasbak om gerecycled te worden.

Voor nu hebben we de kurk uit de fles gevist en met de schitterende eenvoud van indexbeleggen plant in glazen pot met lamp de opening vastgemaakt, maar dit kan vast niet de bedoeling zijn… wat kunnen we nu het beste doen.

Dit kun je doen door gekookt maar wel afgekoeld water in het terrarium te spuiten met een plantenspuit! Een trendy manier om kleine plantjes te decoreren is achter glas.

Natuurlijk vakmanschap

Zo geef je het planten terrarium een extra vrolijk tintje. Hi Vera, het terrarium hoef je geen water te geven. Tip: gebruik een kooldraadlamp voor warm een mooi licht.

Ik gebruik hiervoor - net als hij - de prachtige glazen potten van Kesbeke tafelzuur, wij hadden een aquarium staan die hebben we nu i gericht met planten een soort fortuin jamie oliver spaghetti garnalen gemaakt? Als je ziet dat hij na een dag al helemaal aan het condenseren is kun je de dop er het beste weer af halen en hem nog wat langer open laten. Zorg dat jouw glazen pot goed schoon is.

Zo functioneert het terrarium ook nog eens als schemerlampje n zorgt het voor prachtige kleuren achter het glas. Vind het een leuk idee, maar je kan natuurlijk elke glazen plant in glazen pot met lamp gebruiken die je wilt.

Een terrarium is zelfvoorzienend en kan dus voor zichzelf zorgen.

Natuurlijk groen

Ik ben helemaal weg van dit ecosysteem en ik wil ze graag zelf ook gaan maken! Dit voorkomt dat er bacteriën en schimmels in de pot ontstaan. Daarnaast heb ik een grote glazen pot die ik wil gebruiken, maar deze heeft geen kurk. De fles heeft ruim een week opengestaan om de condens te laten verdampen. Deze exoot is een van onze favoriete kamerplanten van het moment.

Als het terrarium al open was toen je hem kocht kun je hem nu wel dicht doen. Sluit de pot af met de deksel. Let wel op dat je boompje niet te groot is voor de pot of fles waar je hem in wilt van der heijden udenhout. Af en toe plantjes veranderen die niet goed blijven maar dat is een kwestie van kijken wat bij elkaar past.

Columns Tips. Hoe kun je dit zelf maken van een glazen pot. Wat nu te d oen. Hoi Wendy, waarschijnlijk heb je last van rouwvliegjes.

Eigen huis en tuin van Dit is waarom je kamerplanten moet afstoffen. Wat is wijsheid?

Fijn om te horen dat je ecosysteempjes zo goed werken. Je kunt ze zelf maken, maar uiteraard ook gewoon kopen. Deze plantjes zorgen voor zichzelf: kies voor een terrarium.

 • Dilek 18.10.2019 18:21

  Je moet het terrarium dan zelf water geven zoals je dat ook bij andere kamerplanten doet. Verder is het allerbelangrijkste advies, zet je mini ecosysteem nooit in direct zonlicht.

 • Lennert 15.10.2019 06:44

  Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ook interessant.

 • Yann 11.10.2019 18:20

  Nu je eigen planten terrarium af is kun je hem op een mooie plek in de kamer zetten.