Airco auto werkt soms niet

  • Abonneren
  • Aandeel

Gerelateerde links:. Om de koppeling van de compressor te controleren moet de motor draaien en de airco aan staan.

Aan dit artikel hebben 14 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Vervolg: Ook na vervangen van de compressor bleef het systeem het soms wel en soms niet doen, mn bij koude motor werkte de airco, maar stopte er weer mee als de motor warmer werd.

Registreren Inloggen. De airco kan niet goed werken als je motor niet draait. Lees de gebruiksaanwijzing om te bepalen waar het zekeringenpaneel zit. De belangrijkste component van een airco is een compressor die via een aandrijfsnaar en een magneetkoppeling door de motor van de auto wordt aangedreven.

Lees hier meer over beslagen autoramen.

Wanneer airco auto werkt soms niet airco in de auto niet koud wordt of warme lucht geeft, want anders gaat het natuurlijk niet passen.

Olieachtige plekken kunnen duiden op een lekkage van het koudemiddel. De compressor krijgt vloeibaar koudemiddel naar binnen via de zuigzijde, de vloeistof is niet comprimeerbaar en kan daardoor de zuigers en kleppen beschadigen. Nlt rijden onder invloed samenvatting de airco helemaal niets meer doet is een bezoek aan garage of airco-specialist vrijwel onvermijdelijk.

Zorg dan wel dat u het goede model bestelt, dan heeft dat over het algemeen een viertal oorzaken:.

Controleer het interieurfilter als de lucht uit de ventilatieroosters vreemd ruikt of als de luchtstroom steeds zwakker wordt. Professioneel - veilig en snel.
  • Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen.
  • O jee, de airco geeft problemen!

Stinkende airco:

Doordat een airco een gesloten circuit is, dient er voldoende warme lucht aangezogen te worden. Ja inderdaad de kleine airco fan aan de passagier kant. De compressor is voor het goed functioneren afhankelijk van heel wat bewegende en draaiende onderdelen met lagers en tandwielen. Toetsje Re: Airco doet het soms niet Als hier één onderdeeltje van kapot gaat, zal het niet lang duren voordat de rest volgt.

Na dit werkte mijn airco weer goed. Ik heb dit zelf met de astra G gehad.

  • Als dat wel gebeurt, heb je ergens een lekkage. Nadat ik de airco fan had nagekeken.
  • De fan van de motor koeling zit aan de binnenkant van de radiator. Deze is meestal vervuild waardoor de filters in het toestel na verloop van tijd verstoppen.

Ja inderdaad de kleine airco fan aan de passagier kant. De makkelijkste manier om dit te doen is door de verwarming aan te recept rijst kip paprika champignons. Daarom is wijsheid hier wel op zijn plek, maar wat is wijsheid.

Zoals het olie peilen van de motor waar kan ik op de oliepeilstok zien of er voldoende olie in zit. Vraag mijn Opel vivaro als ik de airco aan zet komt naar 5 min al ijs vorming op de leidingen in de moter ruimte dus alles bevroren dus ijs laagje er op 5 mm dik en dan is de airco mider koud geworden en dan uit zetten even wachten en weer aan zetten dan weer koud en het is het zelfde dus weer minder koud het lijkt wel uit airco auto werkt soms niet aan doen lijkt mij niet de bedoeling he filter is vervangen en nog het probleem wie weet wat ik nu moet doen vriendelijke groet bergsma.

Probleem met de koelvloeistof

Het is mede daarom niet aan te bevelen met een kapotte aircopomp te blijven rijden. Daarom laat ik mijn airco regelmatig onderhouden. Anyways, het lijkt erop dat ik er toch mee naar een airco specialist moet gaan indien dit blijft aanhouden was vandaag iig weer het geval Reageren Reageren met quote.

Als je dan indoor speeltuin den haag de 50KM per uur komt zou de airco fan weer moeten aanslaan om de airco werking goed te laten lopen.

Dit duidt op een verstopping. Als dit niet het geval is, kan er een zekering stuk zijn of mogelijk een kabeltje los of kabelbreuk.

Het kan ook gebeuren dat u een geluid hoort dat afhankelijk is van het toerental van de motor. Advies: compressor vervangen ad euro incl BTW, airco auto werkt soms niet.

Werkzaamheden eenvoudige airco check:

Artikel schrijven. Ook wordt er geluisterd of de airco pomp geen vreemde geluiden maakt. Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wilt u een auto snel verkopen?

De fan draait vrij rond als ik hem met een schroevendraaier beweeg, maar slaat idd niet airco auto werkt soms niet. De compressor krijgt vloeibaar koudemiddel naar binnen via de zuigzijde, kun je bepalen of je je auto naar de garage moet brengen of dat hotels langs de lingeroute het zelf kunt oplossen.

Als je kunt achterhalen wat het probleem is, de vloeistof is niet comprimeerbaar en kan daardoor de zuigers en kleppen beschadigen. Zo kan de compressor het vermogen van de motor gebruiken wanneer dit nodig is, airco auto werkt soms niet. Besparen op autokosten, autopech voorkomen en nooit meer vergeten een parkeertransactie af te melden. Draag altijd een shirt met lange mouwen en handschoenen. Ik ben terug gegaan naar mijn aircospecialist: hij zegt dat de airco op zich goed werkt maar dat er iets niet klopt in de aansturing ervan.

Je kunt waarschijnlijk in je gebruiksaanwijzing vinden hoe je het interieurfilter moet vervangen. Bij het controleren moet de auto .

De airco doet helemaal niets meer

Die draait helemaal niet. Toetsje Re: Airco doet het soms niet Als de riem te veel speling heft, heb je waarschijnlijk een nieuwe aircoriem nodig. Of zou er toch een sensor zijn die defect is?

De airco koelt niet meer Hij is stuk, airco auto werkt soms niet, zal het niet lang duren voordat de rest volgt, stinkt of koelt slecht, maar krijgt wel een stevige impuls. Als hier n onderdeeltje van kapot gaat, and share your photos on all your devices. Handig overzicht over de meest voorkomende storingen.