Hoe lang duurt de waterpokken

 • Abonneren
 • Aandeel

In sommige landen worden kinderen standaard ingeënt tegen de waterpokken, in dat geval is de kans klein dat je nog waterpokken doormaakt. Soms wordt het varicella zoster virus op latere leeftijd weer actief.

Ben je zwanger of heb je een baby?

Dan kan het gordelroos veroorzaken. De korstjes zijn na 10 dagen verdwenen. De jeuk wordt erger door krabben; ook kunnen littekens en infecties ontstaan. Wat merk ik Wat merk ik aan mijn kind met waterpokken? Je krijgt dan gordelroos.

Ben je zwanger en heb je waterpokken? Je krijgt dan korstjes.

Verloop en klachten Waterpokken of wijnpokken, windpokken worden veroorzaakt door het Varicella Zoster virus. Feit: besmetting is moeilijk te voorkomen Simpelweg doordat een kind al twee dagen besmettelijk is voordat de ziekteverschijnselen zich openbaren.

Wij hebben de meest gestelde vragen over waterpokken verzameld en beantwoord. Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Redactie Gezondheidsplein. Zinkzalf helpt tegen de jeuk.

Laatst herzien op 6 sep Een eerste infectie uit zich in waterpokken.
 • Wanneer bellen Wanneer contact opnemen bij waterpokken? Gezondheid 18 aug Net bevallen?
 • Kinderen met waterpokken kunnen beter niet zwemmen tot de blaasjes goed ingedroogd zijn. Overleg dit even met de juf, meester of leidsters, want het kan natuurlijk zijn dat de school of crèche hier andere afspraken over heeft gemaakt.

Wat is het varicella zostervirus?

Wil je dus weten wat de symptomen zijn, wanneer waterpokken besmettelijk zijn of wat de incubatietijd is? Impact en risico van waterpokken op baby en kind 3. Dat is alleen nodig als ze nog geen waterpokken hebben gehad.

Waterpokken voorkomen met vaccinatie. Bewaar de lotion in de koelkast! De blaasjes jeuken en doen soms pijn, zeker wanneer ze in de mond zitten. Uw kind wordt eerst verkouden.

 • Meestal zijn kinderen niet erg ziek, maar wel wat hangerig. Vertel het dan aan de pedagogisch medewerker of de leerkracht.
 • Je kind is al besmettelijk voordat de huidafwijkingen ontstaan.

Complicaties - zoals een longontsteking - blijven langer aanwezig totdat deze een gerichte behandeling krijgen. Mensen krijgen waterpokken door een virus? Deze zit in de lekker recept met kipreepjes en de keel en wordt overgedragen door niezen, hoesten en praten.

Mijn zwangerschap! Een verkoelende gel of lotion kan ook helpen tegen de jeuk. Als uw kind zich goed voelt mag het naar school of naar het kinderdagverblijf, hoe lang duurt de waterpokken.

Famme Navigation

Fabel: je kind heeft er die volle tien dagen last van Zodra de blaasjes en de bultjes indrogen, worden het korstjes. Maand 4. Besmetting naar klasgenoten heeft al plaatsgevonden.

Gezondheid 17 aug Dat kan er ook nog wel bij: haaruitval na de geboorte van je kind.

Wat is het Wat is waterpokken. Rode vlekjes zijn het meest opvallende kenmerk van waterpokken. Feit: de ziekteverschijnselen duren ongeveer tien dagen Vanaf de eerste koortsige, kunnen kinderen al wat hangerig en griepachtige verschijnselen vertonen. Voordat de waterpokken zichtbaar zijn, het hoge koorts krijgt.

Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Het is ook raadzaam om contact met de huisarts op te nemen wanneer het kind zieker lijkt dan te verwachten is, hoe lang duurt de waterpokken, hangerige dag tot de dag dat de bultjes helemaal ingedroogd zijn, bijvoorbeeld door te vaak wassen met zeep.

Wanneer is waterpokken besmettelijk?

Zwangere vrouwen die geen waterpokken hebben gehad, wordt geadviseerd contact met kinderen en volwassenen die waterpokken of gordelroos hebben, te vermijden. Wie ooit waterpokken heeft gehad, is beschermd tegen het herpes virus. Gezonde recepten Herbamare in the mix Wekelijks recept per mail 7-daagse voedingskuur. Feit: als het virus later in het leven weer actief wordt, kan het gordelroos veroorzaken Klopt: het virus trekt zich na een infectie met waterpokken terug in de zenuwbanen.

Het gaat vanzelf over.

 • Lees ook Ik ben zwanger en heb contact gehad met iemand met waterpokken.
 • Voordat de kenmerkende vlekjes ontstaan, heeft je kind last van lichte koorts en verkoudheidsverschijnselen.
 • Ben je zwanger, heb je zelf nooit waterpokken gehad en ben je ook niet gevaccineerd tegen deze ziekte?
 • Mag je met waterpokken naar school?

Dit kan leiden tot zeer ernstige complicaties. Dus, wat te doen tegen waterpokken. Soms wordt het virus jaren later weer actief. Is waterpokken te behandelen. Ouders kunnen dan letten op de klachten van waterpokken bij hun kind. Ook door contact met het vocht uit de blaasjes kan het virus worden overgedragen.

Bel wel als: je kind jonger is hoe lang duurt de waterpokken drie maanden; Wil je meer weten over waterpokken bij baby's. Een verkoelende gel of lotion kan ook helpen tegen de jeuk.

Header menu

Ze zitten vooral op het lijf, het gezicht en tussen de haren. Het vervelende is dat deze blaasjes enorm kunnen jeuken. Dan kan hij gewoon naar een kindercentrum, school, werk.

Mag een peuter naar het kinderdagverblijf of de crèche met de waterpokken?

Het kan dan gordelroos veroorzaken. Ook schrijven artsen deze gel voor om medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen. Wil je dus weten wat de symptomen zijn, wanneer waterpokken besmettelijk zijn of wat de incubatietijd is.

 • Jordin 19.08.2019 02:29

  Je kind is pas niet meer besmettelijk als alle blaasjes zijn ingedroogd. Leer kinderen ook netjes te hoesten en te niezen.

 • Jocelyne 16.08.2019 00:31

  Medicijnen Medicijnen bij waterpokken bij kinderen Er zijn geen medicijnen die helpen tegen waterpokken. Hoe kunt u waterpokken krijgen?

 • Pieternel 17.08.2019 13:25

  Ze zitten vooral op het lijf, het gezicht en tussen de haren. Hier en daar verschijnen ze over het lichaam van je kind.