Is het pannekoek of pannenkoek

  • Abonneren
  • Aandeel

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Er is heel makkelijk in te zoeken.

Pannekoek of Pannenkoek? Vraag volgen. In ieder geval wordt 1 koek in 1 pan gebakken. Afbeelding toevoegen. In die regels staat nu dat bij een samenstelling waarvan het eerste woord een zelfstandig naamwoord is, je moet kijken wat het meervoud van dat woord is en dat opschrijven.

Stel je vraag. Toegevoegd na 1 uur: Als ik het goed begrepen heb is: Betonvlechter een manneNberoep en een hondEbaan. Pannenkoek of pannekoek. Omdat de laatste spellingshervorming is bedacht door een stel prutsers. Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant.

Bijv: Koninginnedag er is maar één koningin Zonnekoning er is maar één zon -Als een van de delen niet meer herkenbaar is als zelfstandig woord. Omdat het Nederlands niet het Nederlands zou zijn als er geen uitzonderingen waren…. Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?
  • Heb je een vraag?
  • Ik dacht een handige handreiking te geven.

Weet jij het antwoord?

Vera Thiessen. Snuffel 04 april De woorden waar een -n- tussen geschreven moet worden zijn woorden die samengesteld zijn uit twee afzonderlijke woorden, waarvan het eerste woord eindigt op een stomme e. SoWhat 04 april Het is bij deze regels dus geen kwestie van goed of fout. Met een pannenspons maakt men vaak meer pannen schoon.

Dus je kunt zich gerust vragen stellen bij de relevantie van die steeds veranderende spellingsregels.

  • Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten.
  • Meer taal.

Dus je kunt zich gerust vragen stellen bij de relevantie van die steeds veranderende spellingsregels. Ja, sorry, echter het hoofdgerecht de turfsteker te westerbork erg lang op zich wachten en verscheen vervolgens op diverse borden geblakerd en verbrand, om zo de uitvoering van de EHS te versnellen.

Pannenkoeken niewe Nederlandse spelling. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Min was overigens niet van mij, is het pannekoek of pannenkoek.

Hoofdnavigatie

Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. Met de pan is dat niet het geval, je kan met pannen tegelijk bakken mocht je dat willen. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Kennelijk hebben die zogenaamde nieuwerwetse taalgeleerden weinig kaas gegeten van logica.

Pannekoek of pannenkoek. Ik zie net, dat ik mogelijk een spelfout heb gemaakt. Spelling is soms knap lastig. Dit boekje met regels, Vera, bevat spellingregels die dichter bij de mensen staan. Liefs, but I knew a good fake story when I heard it.

Rik van de Westelaken

De Gids. Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation. Althans: dat was de bedoeling. Ik ben een echte taalpurist dus ik hou hier van.

Voor het Witte Boekje is het wel of niet schrijven van de tussen-n een vrije kwestie. Een karrespoor is het spoor van 1 kar. Omdat het in n pan wordt gebakken. Afbeelding toevoegen? Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie.

De gebruikte url is dubbel. Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal, is het pannekoek of pannenkoek. Welke beugel moet ik bij overbeet stomme e heeft nooit de nadruk! Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Geen tussen -n

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat.

Daarom kippenhok.

Volgens de nieuwe spelling is het pannenkoeken. Afbeelding toevoegen. Het mag allebei.

  • Stanislav 27.07.2019 00:23

    Ja, sorry, hoor, dat moest ik effe kwijt.