Jenna blum het familieportret

  • Abonneren
  • Aandeel

Wat uiteindelijk erg duidelijk in dit boek naar voren komt, is dat het goede en kwade met alle kennis achteraf makkelijk zwart-wit te stellen is, maar dat het allemaal veel genuanceerder was en er vele grijstinten zijn. Op briljante wijze weet zij de andere kant van de oorlog, die van de Duitse slachtoffers, tot in het kleinste detail uit te diepen. Enige minpunt was het einde, voor mij te snel afgelopen.

Het verhaal is zo geschreven, dat je je al snel in de wereld van Anna en Trudy waant. Anna's dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota.

Kelso Eindhoven 12 juli Geschreven bij Het Familieportret Wat een huiveringwekkend boek. Geschreven bij Het Familieportret Duitsland in de jaren van de tweede wereldoorlog - Amerika vijftig jaar later.

Daarnaast is het het verhaal van de zoektocht van een volwassen vrouw naar haar afkomst. Mooi geschreven verhaal over moeder en dochter.

Ik vind alleen het einde heel vreemd, ik ben met heel veel vragen blijven zitten. Wat mij vooral jenna blum het familieportret is dat ik meestal moeite heb om in een verhaal te komen. Kristin Harmel Zolang er sterren aan de hemel staan 7.

Kleine druk. Geschreven bij Het Familieportret Heel erg mooi boek.

Zo wordt de poetsdrift van Anna en Trudy weggezet als typisch Duitse netheid. Een heel mooi verhaal over de WO2, alleen het einde vond ik wat teleurstellend. Je begrijpt waarom Anna de beslissing neemt om die verhouding met de officier aan te gaan. Heb meer informatie opgezocht over Buchenwald. Dit verhaal trekt de lezer echt mee naar een andere tijd en een andere belevingswereld.

Schuldgevoel als rode draad Met Het familieportret heeft Jenna Blum een klein meesterwerk afgeleverd.

Helaas dat het einde net niet helemaal het eind is en Jenna de lezers met een groot vraagteken laat zitten. Het verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog vond ik boeiender om te lezen dan het 'zoveel jaar later'-deel; dit wisselt elkaar steeds af?

Na de oorlog verhuizen ze naar Amerika, jenna blum het familieportret. Geestdriftig protestants existentialisme. Heel indrukwekkend boek. Geschreven bij Het Familieportret mooi boek.

Auteur: Annabel Junge

Om toch meer te weten te komen, helpt Trudy een collega met een project naar "de rol van de Duitse vrouw ten tijde van de tweede wereldoorlog". Hondenkattenvriend Antwerpen 4 juni Ik raad dit product aan. BvL80 13 juli

Jarenlange zwijgzaamheid van de oorlogsgeneratie  heeft niet geleid jenna blum het familieportret het doen verdwijnen van de traumatische ervaring. Zo overleeft ze uiteindelijk, de oorlog. Ik kon niet stoppen met lezen. Ik vond het een prachtig boek. Geschreven bij Het familieportret Het Familieportret is een boek dat vanaf het eerste moment boeit.

Lezerswaarderingen

Geschreven bij Het Familieportret De thematiek is interessant en ik was dan ook erg benieuwd naar het boek. Een mooi geschreven boek om te lezen tijdens koude winteravonden. Knap geschreven in wisselende hoofdstukken van moeder en dochter.

Indrukwekkend om te lezen de verhalen van Anna, krijgt ze bezoek van de obersturmfhrer van kamp Buchenwald! Nadat ze er alleen voor is komen te staan, waarvan de dochter antwoorden wil die in het verleden liggen. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, jenna blum het familieportret.

Meeslepend jenna blum het familieportret Spannend opdoen van kennis 2e wereld oorlog. Het verhaal draait om een kwetsbare moeder-dochterrelatie, aangevuld met die van haar dochter Trudie. De personages waren levensecht en het verhaal op zich was heel realistisch. Geschreven bij Het Familieportret zet je tot nadenken. Het begin is gelijk pakkend bij het 'oude' verhaal.

Luisterfragment

Geschreven bij Het Familieportret Het familieportret geweldig boek zo mee slepend dat je het niet weg kan leggen. Het is heel goed geschreven. Jenna Blum heeft een prettige schrijfstijl en oog voor detail, dit komt zeer goed van pas in een boek van dit kaliber.

Arjan Hoogvorst. In het bijzonder, omdat het toont hoe oorlogsleed nog steeds zijn doorwerking vindt,ook in de latere generaties. Boekbestellingen gratis thuis bezorgd vanaf 15,.

  • Natasha 13.09.2019 00:59

    Het familieportret is een bijzonder boek. In tegenstelling tot een geschiedkundige reflectie van de gruwelijkheden die we allemaal kennen, maakt deze roman van Blum alles weer levensecht en ervaart de