Mountainbike op de wegbanden

  • Abonneren
  • Aandeel

Band voor snelrijdend terrein. Je zou ook nog verschillende banden van merken met elkaar kunnen combineren. Dus de voordelen van een grotere omtrek maar niet de nadelen van een on comfortabele band?

Al als prototype heeft ze Worldcup- en wereldkampioenschapsuccessen verzameld. Een 29" 3. Wel is het logisch om aan de voorkant een band te monteren met meer noppen en ook de breedste.

Afhankelijk van de stuurvaardigheden kan je hier dus je range in kiezen. Dit komt overeen met de nat-weer banden. Better to die on your feet than live on your knees - Emiliano Zapata. MTB banden voor 29 inch wielen, zijn iets groter dan die voor 27,5 inch wielen.

Dit zijn de mountainbike op de wegbanden met het meest grove profiel. Voor mij is de zomerband de laatste verdikking in de lies een Specialized Renegade. Lekker klussen aan de wielen in mijn achtertuin. Vaak wordt dan ook een combinatie gebruik van verschillende voor en achterband.

Schwalbe Furious Fred 29" Schwalbe's lichtste.

Welke kiezen

Bekijk meer technische info bij www. Nu weet ik alleen niet wat de beste banden hiervoor zijn Iemand advies. Bij een voorband is vooral grip essentieel, daarmee moet je de bochten aansnijden en je wilt dan echt alle grip gebruiken die je kunt krijgen.

Een doorsnede van een MTB buitenband. Want het is meer dan wat rubber alleen. Hoi Winand, In de sneeuw rijden is erg leuk. Trailcrash Fri Sep 14, pm Hoi, ik heb ook een tijd rondgereden met swalbe super moto's op mijn mtb.

Ontdek ons aanbod mountainbike op de wegbanden de webshop. Door de verspreiding van het stevige profiel blijft modder niet gemakkelijk kleven aan de Black Panther Xtreme. Los van rolweerstand zijn ook de grip, controle en comfort heel erg afhankelijk van het type band.

Het bidirectionele profiel met hogere zijnoppen dan "The Crow" zorgt voor meer grip in de bochten. Klik hier om naar de mountainbike banden gids te gaan.

Re: Wegbanden op de MTB

De omgevormde noppen op de schouder geven stevige tractie in bochten. Zelfde geldt natuurlijk voor big apple en super moto ed, is wel een veel goedkopere oplossing natuurlijk? Vittoria Barzo 29". Door zijn groot volume geeft hij toch verrassend veel grip op paden waar je het niet op verwacht.

In mijn optiek is het vooral de duurdere die beter is vanwege de hogere kwaliteit rubber compound. Een zacht rubber geeft veel grip, mountainbike op de wegbanden, door weer en wind. Vredestein Black Panther Xtrac 29".

Olle Vastbinder. Het rubber van een band zegt veel over de eigenschappen.

Welke MTB band moet als voorband

En wat zijn de beste fietsbrillen …. Omdat ik dit in de zomer in de Loonse en Drunense duinen vaak tegenkom is dit mijn favoriet als zomerband. Op natte zebrapaden glibber je wel weg, maar dat is met een andere band niet veel anders denk ik.

Maar op een natte ondergrond kan een band die puur voor droge bosgrond is wel tekort komen.

Voor in Nederland begon ik met een Nobby Nic van Schwalbe. Voor de perfecte trail ride, mountainbike op de wegbanden. Who is online Users browsing this forum: No registered users and 0 guests. Als snel leerde ik dat banden n van de meest belangrijke zaken zijn op de MTB.

Genoeg over de techniek van een MTB band. Neem geen risico's bij modderige ritten of op downhill mountainbike op de wegbanden en monteer de nieuwe Mud King voor optimale grip. Vredestein Black Panther Xtrac 29". Probeer op basis van mijn bevindingen eens uit wat je zelf goed bevalt. Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwste nummer

Als achterband kun je als beste de MTB band met de meeste snelheid en grip in een rechte lijn kiezen. Vredestein Spotted Cat 29". Dan weet je dat je erop kunt vertrouwen.

Hierdoor zou je bijvoorbeeld een band met meer grip voorop kunnen leggen en een band die tegen een stootje kan achter.

Maxxis Agressor 29" Stevige en welgeplaatste noppen in een allround band met een 2. Met de nieuwe Super Gravity techniek is ze veel lichter maar desondanks extreem stabiel en lekbestendig.

Klik hier voor meer info.

  • Idil 22.08.2019 09:26

    Als je het wilt weten. De Addix compound is de nieuwste high-tech rubber compound van Schwalbe.