Thema ziek en gezond liedjes

  • Abonneren
  • Aandeel

Meer in Het grote liedjesboek Au, au, dokter komt u gauw? Auditieve oefeningen Y.

Kies zelf welke kaarten je geschikt vindt voor jouw themahoek. De kinderen verven deze pop tijdens een werkmoment in de huidskleur die ze mooi vinden. Ziekenhuis, Nee zuster, ja zuster Y. Stethoscoop knutselen met kleuters Deze stethoscoop is gemaakt van dun ijzerdraad waar strijkkraaltjes zijn aangeregen.

Knuffelbeer verven De kinderen teken een knuffelbeer met wasco en verven deze met waterverf of ecoline. Versjes bij juf Sanne Y. Klokhuis: Pleisters Y.

Dit is een geweldige betekenisvolle oefening voor de fijne motoriek. Nee zuster, ja zuster Y. In de bak ligt een straatmat die je bij ons kunt bestellen. Cookies kunnen dus niet worden gebruikt voor e-mail en telemarketingacties? Leg wat voorbeelden op tafel en laat de kinderen zelf het juiste woord op het label stempelen.

Praatplaat Dokter praatplaat favoriet. Sorteer het fruit daarna, bijv. Koekeloere: Nee zuster, ja zuster Y.
  • Aap naar bed.
  • Pleisters plakken dikkie dik Y. Het tweede spel is een Bingospel met 24 verschillende Bingokaarten over het ziekenhuis.

Juf Elleke

Thema Het oog - woordkaarten 3 Gemaakt door Kleuteridee. Wat hoort er in de tas van de dokter Gemaakt door Kleuteridee. En wat genieten ze ervan! Ieder heeft een eigen spelblad. Met de stiften kleuren de kinderen bloed op de poppetjes als er een ongeluk is gebeurd.

Musti: Mama is ziek Y.

  • Als de kinderen in de ambulance zitten, staat hij zo erg stevig.
  • Tel de kinderen, geef elk kind een pilletje. Laat de kinderen de ambulance verven en beplakken met de materialen die je hieronder kunt downloaden.

Wanneer alle voorwerpen in de kring liggen kun je er andere spelletjes mee doen zoals taaloefeningen: lettergrepen, zinnen maken etc, verleidelijk, meer. Het hoofdeinde en voeteneinde worden uit n stuk karton met de thema ziek en gezond liedjes geknipt en vastgeniet aan het deksel. Rntgenfoto Laat de kinderen hun hand op zwart papier met wit kleurpotlood omtrekken en inkleuren.

Daarna tekenen ze met dunne en dikke stiften rood en blauw de slagaders en aders. Ieder heeft een eigen spelblad? Bron: Liedjes met een hoepeltje erom  Engels Going to the doctors Staying in the hospital. Ziek zijn.

Gerelateerde producten

Woordkaart 1 Download, gemaakt door Kleuteridee. Daarna tekenen ze met dunne en dikke stiften rood en blauw de slagaders en aders. Zijn er ook woorden met een z in het midden? Interactieve liedlijst Gemaakt door Kleuteridee.

Ambulance van blokjes Vouw een geel vouwblaadje in 16 vierkantjes. Jij omschrijft het fruit en de kinderen raden of n kind mag komen voelen en raden. Ramadannen Y. De kinderen kunnen de inrichting ook met blokken maken. Kom van alles te weten over het ziekenhuis!

Dit is een geweldige betekenisvolle oefening voor de fijne motoriek.

Prentenboeken over ziek zijn en het ziekenhuis

Ik werk in het ziekenhuis Y. En wat gebeurd er als je hard valt, of jezelf ergens aan snijdt? Onderaan komt een dop van een fles en aan de uiteinden wordt een grotere kraal geregen om de stethoscoop in de oren te kunnen hangen.

Pleisters plakken dikkie dik Y. Pas op je tellen Y.

Ramadannen Y. Pompom is ziek Pompom is ziek. Knuffelbeer verven De kinderen teken een knuffelbeer met wasco en verven deze met waterverf of ecoline, thema ziek en gezond liedjes. Ik zal je een wollen doek ombinden kom, thema ziek en gezond liedjes bed zal het beter zijn ga nu maar lekker slapen straks breng ik je weer medicijn.

Geef de kinderen de opdracht een ziekenhuis in de bouwhoek te maken. Rntgenfoto Laat de kinderen hun hand op zwart papier met wit kleurpotlood omtrekken en inkleuren. Ook met dit script zijn de kinderen zeker drie kwartier intensief aan het werken en spelen. Fotokaarten Ambulance Met woorden. Praatplaat ziekenhuis Ra, wat zit er in de koffer, zoveel koptelefoons Beleef een totale luisterervaring.

Projecten van Kleuteruniversiteit

Kees de hond heeft waterpokken. Je moet met spoed naar het ziekenhuis. Powered by WordPress.

Praatplaat Dokter Op bezoek thuis. Het tweede spel is een Bingospel met 24 verschillende Bingokaarten over het ziekenhuis. Koekeloere: Ik maak je beter Y.