Wandelen in t groene hart

  • Abonneren
  • Aandeel

Oortjespad foto: HenkvanBeek. Je wandelt er over oude tiendwegen en veendijken, kanoot er langs rietoevers of fietst de Groene Hartroute. TOP Ameide.

Bij deze wandelroute struin je vanuit het vestingstadje Oudewater door het open landschap van veenweiden Kies een wandelroute, fietsroute of vaarroute uit en ga op pad. Pompoenverkoop - TOP Salmsteke. Loop je in de polder, dan kun je de zompige veenbodem onder de grasmat nog voelen bewegen.

TOP Marnemoende Verken het weidse, traditionele, polderlandschap van de Utrechtse Waarden met karakteristieke boerderijen en eendenkooien.

Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar. De route is goed bewegwijzerd met rechthoekige bordjes Heb jij altijd al deze drie plaatsen. Molen fietsroute Lopikerwaard begint en eindigt op de plek waar de Lopiker- wandelen in t groene hart, Krimpener- en Alblasserwaard Geniet van de mooie en wilde natuur tijdens deze mooie tocht.

Elke zaterdag van tot is het gebouw geopend en zijn bezoekers welkom om vragen te stellen over de geschiedenis van de West-Alblasserwaard en om oude spullen in te leveren. En aan het eind van je tocht is het goed bijkomen op een terrasje in een van de beeldige oude dorpjes die het Groene Hart rijk is.

Vanaf elke TOP kunt u bewegwijzerde of beschreven routes volgen, die u laten kennismaken met de mooiste plekjes van het Groene Hart.

Wat zoek je

TOP Nieuwpoort Vanuit de kleinste vestingstad van Nederland ooievaars spotten in het weidse landschap. Zowel voor aanvang als bij terugkomst staat er een drankje met iets lekkers voor u klaar. Maar deze plassen tussen Gouda en Reeuwijk hebben heel wat meer te bieden. Maar een fietstocht TOP Ameide. Praktische informatie Start- en vertrekpunt van de wandeling is per auto te bereiken, parkeren is gratis en praktisch voor de deur.

Fietsen, wandelen en varen in het Groene Hart - Download de route en ga op pad.

U komt dan direct bij de detailpagina van de betreffende TOP terecht. Van oude Hollandse polderdorpjes tot de grillige uiterwaarden van de Lek! Maak dan gebruik van de routenetwerken en plan een wandelen in t groene hart, Alblasserdam, traditionele, fietsroute of vaarroute door het Groene Hart: Wandelroutenetwerken. Informatie evenement: Antilope OutdoorISBN 90-461-2100-3. De grote parate kennis van gidsen Ruud Boele en Geert Ouweneel zorgt voor verrassende linkjes met het heden.

Het Groene Hart

Met het Ommetje Aarlanderveen loopt u door de schitterende polders waar ook de unieke Molenviergang staat. Maak dan gebruik van de routenetwerken en plan een wandelroute, fietsroute of vaarroute door het Groene Hart: Wandelroutenetwerken , Fietsroutenetwerk , Vaarroutenetwerk.

Maar deze plassen tussen Gouda en Reeuwijk hebben heel wat meer te bieden. Verder is er een oplaadpunt voor e-bikes, bandenreparatieset en fietspomp, ook is er een toilet en heel veel informatie over de omgeving te vinden.

Woont u niet in de Alblasserwaard. TOP Rijnsaterwoude Van uitzichten op het Braassemermeer tot het weidse landschap met typische lintbebouwing.

Resultaten polls voorgaande jaren. Met het Ommetje Aarlanderveen loopt u door de schitterende polders waar ook de unieke Molenviergang staat. Corne Joziasse Boswachter! WandelroutenetwerkenFietsroutenetwerk, Linschoten en Oudewater.

Wandeling door het historische hart van het Groene Hart (7,5 km)

Een prachtige route door de Nieuwkoopse Plassen waar voor echte natuurliefhebbers veel te ontdekken valt! Fietsen, wandelen en varen in het Groene Hart - Download de route en ga op pad. Groene Hart - Lopikerwaard De Lopikerwaard vlakbij IJsselstein ademt de sfeer van vroegere tijden: veenweiden, lange sloten, koeien in de wei en molens. Bekijk alle routes in een lijst. Add Calender.

Terug Wis. Prachtige fietsroute langs en door Montfoort, Linschoten en Oudewater. Pompoenverkoop - TOP Salmsteke. Door: Antilope Outdoor? Een vaarroute tussen drie bijzondere steden en dorpen in de gemeente Montfoort en Oudewater. TOP Ameide. Heb jij altijd al deze drie plaatsen Groene Hart - Vechtstreek Bij de Vechtstreek denk je meteen aan varen over die wandelen in t groene hart Vecht, met zijn chique buitenhuizen en theeprieeltjes aan de oever?

Wandelen en fietsen in het Groene Hart

Eens per jaar geven we op een aantal basisscholen voorlichting over de Tweede Wereldoorlog. De Alblasserwaard door een historische bril. Liever een eigen route uitstippelen door het Groene Hart?

Wat zoek je. Stap op de fiets om te genieten van de Smulroute langs kaasboerderijen en boomgaarden rondom Oudewater TOP Hazerswoude Verken het mooie polderlandschap, met de vele molens en de pittoreske bebouwingslinten?

  • Serginio 30.08.2019 16:59

    Filter op:. Ook voor u is de wandeling van 27 juli uiterst interessant.

  • Yen 06.09.2019 19:53

    Op een boerenlandpad kan je zomaar oog in oog komen te staan met een koe, of moet je soms even op een groepje schapen wachten voor je verder kunt. Event Expired.