Wat is de waterkringloop

  • Abonneren
  • Aandeel

In de zogenaamde 'lange waterkringloop' gaan de druppeltjes op een langere reis. Het valt op land of in een meer of rivier. Ook hierdoor wordt de waterkringloop verlengd.

Anic en Anouar rappen over water. Facebook Twitter Google plus Linkedin Whatsapp. Categorie : Natuur. Verborgen categorie: Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata. De zon schijnt. Doorgaan Meer informatie.

U gebruikt ook drinkwater. Kids Kidsportaal Aanmelden Nieuwe pagina Plaatje uploaden. Nee Ja. En die weer naar een rivier Hoe gaat dit precies in zijn werk! In andere projecten Wikimedia Commons.

Omschrijving gewijzigd. Toevoegen Nieuwe Afspeellijst Kies Afspeellijst.
  • De aarde is voor ongeveer 70 procent van het oppervlak bedekt met water. Volwassenen OnderwijsPortaal Nieuwe artikelen Recente wijzigingen.
  • Toegevoegd aan Mijn favorieten in Mijn Schooltv.

Wat gebeurt er met de regen als die eenmaal gevallen is?

Of in de straat. Hierna heeft de neerslag 3 mogelijkheden: - Het wordt niet opgenomen door de bodem en loopt via rivieren en kanalen terug in de zee. Bij het terugstromen naar zee neemt het water mineralen en sedimenten mee. Uw feedback is niet verstuurd. Geurwater maken Bloemblaadjes en water in een koffiefilter.

  • Regenwater, water in rivieren en water in de grond. In het geval van planten ontsnapt de waterdamp door middel van huidmondjes in de bladeren van de plant.
  • U hebt veel te maken met water. We leggen dijken aan en onderhouden ze om u te beschermen.

Zeewater verdampt door de warmte van de zon, hierdoor ontstaat er waterdamp. Boven het land koelt de waterdamp af? Vond u deze informatie nuttig. Deel je video's met vrienden en collega's. Deel deze pagina.

Meer lesmateriaal

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 6 mei om Dat slootje loopt naar een grote sloot Wijzig omschrijving.

Video Player. Hoe gaat dit precies in zijn werk? Als er teveel regen is gevallen, dan stroomt het water naar de kanalen en rivieren. Het water wordt hiervoor opgepompt uit de grond pull and bear kersttrui met een waterput beschikbaar gemaakt. Die rivier wordt alsmaar groter en groter, wat is de waterkringloop.

Dit is de korte waterkringloop.

Schematische weergave van de waterkringloop

Waterdamp, verdamping en condensatie van water zijn belangrijk in de waterkringloop. Alle regen die uit de lucht valt, komt op het land. De lucht stijgt op, koelt af en er ontstaat condensatie zie condenseren , er wordt uiteindelijk neerslag gevormd.

De waterkringloop , hydrologische cyclus of watercyclus is een biogeochemische kringloop en beschrijft alle processen waarbij water door het systeem Aarde circuleert.

Sorry, er gaat iets fout! De waterdamp die in de waterkringloop opgenomen is het belangrijkste broeikasgas dat wat is de waterkringloop de atmosfeer van de Aarde voorkomt. Als dit is gebeurd is de waterkringloop compleet. Er valt natuurlijk evenveel neerslag.

Herinner mij later. Pagina-acties Artikel Overlegpagina Meer Hulpmiddelen! Meer video's van Huisje Boompje Beestje.

Navigatiemenu

Analytische cookies Aan Uit Cookies voor het verbeteren van de website. Pagina-acties Artikel Overlegpagina Meer Hulpmiddelen. De waterdamp gaat omhoog. Video Player.

Regenwater, water in rivieren en water in de grond. Water verdampt door opwarming van de zon en dit worden wolken in de lucht. Nee Ja.