Gemeentemuseum den haag den haag nederland

 • Abonneren
 • Aandeel

Het initiatief tot oprichting van het museum werd in genomen door de oprichting van de Vereeniging tot het oprigten van een Museum van Moderne Kunst. Maar wij zijn huiverig voor hipheid.

Hendrik Petrus Berlage werd aangesteld als architect. Wie zijn wij? De collectie omvat naast kostuums ook accessoires, sieraden en modetekeningen en -prenten. Bespaar geld. Information about Page Insights Data. Verder nog een tentoonstelling over Islamitische kunst en ook heel leuk de tentoonstelling over Delfts Blauw en ook moderne stukken, alles uitgestald in stijlkamers.

Win een werk van Helen Frik. Vorige Volgende 1 2 3 4 5 6 … Krijg snel antwoord van medewerkers en voormalige gasten van Gemeentemuseum Den Haag. Wat is het Certificaat van uitmuntendheid. Architectuur en interieur.

In werd hij als directeur van het Haags Gemeentemuseum aangesteld.
 • Theo van Velzen Wij maken gebruik van cookies.
 • Dit gebouw aan de Stadhouderslaan 43 was met een luchtbrug aan het hoofdgebouw verbonden.

Bedankt voor je hulp! Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen. Architect T. Win een werk van Helen Frik! Fijn en sfeervol museum. Daarnaast wilde hij een aparte expositieruimte voor grote tentoonstellingen, een openbare leeszaal en een congresruimte.

 • Verder nog een tentoonstelling over Islamitische kunst en ook heel leuk de tentoonstelling over Delfts Blauw en ook moderne stukken, alles uitgestald in stijlkamers.
 • Eerste museale solotentoonstellingen van aanstormende kunstenaars in Gemeentemuseum Den Haag. Berlage heeft iets prachtigs ontworpen.

The Hague Highlight Bike Tour. Gemeentemuseum Den Haag July 10. Geselecteerde filters. Eindbegin werd de binnentuin volledig overdekt zodat een enorme multifunctionele ruimte aan het museum is toegevoegd.

Beoordelingen 1.

Navigatiemenu

Het huidige museumgebouw, een ontwerp in de stijl van het rationalisme door de Nederlandse architect Berlage , werd geopend in Naast het al bestaande historische museum, pleitte hij voor een museum voor oude kunstnijverheid, een museum voor moderne kunstnijverheid, een museum voor moderne Nederlandse kunst én een museum voor moderne internationale kunst. Pools 2. Schrijf een beoordeling.

De 'New Dutch Views' was ook zeer interessant. Ruim twintig jaar na zijn dood blijken zijn observaties verrassend actueel! Het oeuvre van KP Brehmer bestaat download from youtube mac schilderijen, abstracte kunst en dan weer als reclame affiches, zijn Zijperzeedijk en Noorderveld-Marquette, die je kan kopiren en aan een foto kan toevoegen, je aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Dit keer Haagse School; erg mooi. Kort overzicht.

Wat reizigers zeggen

Els Van Meerten. July 4 ·. Japans

Onderzoek had uitgewezen dat de naamsbekendheid van het museum niet groot was en internationaal onduidelijkheid gaf. Berlage heeft iets prachtigs ontworpen!

Die bleek erg laag. Contact Contact gemeentemuseum. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. MuseaKitty. Uitstekend In kwam gemeentearchivaris Hendrik Enno van Gelder met plannen voor een nieuwe huisvesting van de historische verzamelingen van de gemeente Den Haag.

Doe mee aan onze zomerse winactie en maak kans op een Haagse School pakket.

Veel gezocht

Privacy Uitleg over wat wij met uw gegevens doen. Iets meer informatie was welkom geweest. Van trappenhuis tot Erezaal; in iedere ruimte valt iets moois te ontdekken.

Gemeentemuseum Den Haag June 27. Colenbrander was tussen en aan Rozenburg verbonden en maakte ontwerpen voor het plateel. Haar collectie bestaat uit alle kleine keramiek die ze maakt, beeldjes en tafeltjes, or wealth. Mooie plek en je loopt heel relaxed door de ruimtes heen.

 • Judie 08.10.2019 06:08

  Dit keer Haagse School; erg mooi! De Duitse kunstenaar KP Brehmer deed dit in met de Duitse vlag, en bracht zo de ongelijke verdeling van het kapitaal in West-Duitsland in kaart.

 • Vito 14.10.2019 22:33

  Voor het museum is er ruime gelegenheid om gratis te parkeren. Architectuur en interieur.