Hoe deur schilderen zonder strepen

  • Abonneren
  • Aandeel

Stap Als de primer goed is opgedroogd kun je het opnieuw heel licht opschuren om de toplaag beter te laten hechten. Dat betekend dat het beter tegen krassen en stoten kan. Schuur daarna met het fijne schuurpapier de houtvuller egaal, zodat er geen bobbel tje zichtbaar zijn als je er strakjes overheen verft.

Stap Bevestig het deurbeslag terug op de houten binnendeur. Ontvetten kan je doen met onze Reuzereiniger, een universele ontvetter. Stap 9: Ontvet opnieuw de deur, zoals in stap 5 en stap 6 staat beschreven.

Kleine beschadigingen kunt u het beste herstellen met een twee-componenten plamuur. Met behulp van onze tips kunt u straks uw deur zonder strepen verven of schilderen! Zodra de deur goed opgeschuurd is, is het belangrijk de deur wederom stof- en vetvrij te maken met lauw water en ammonia. Stap Pak één van de acryl kwastjes erbij en zorg dat er geen losse haren in zitten.

Een sterkere verflaag is bijvoorbeeld ook geadviseerd bij het schilderen van een trap. Ga met je hand over de kwast om de losse haren eruit te wippen. Neem voor watergedragen lakken zeker ook voldoende verf op.

Vervolgens dient u de deur volledig te schuren! Na de primerlaag kan je eventueel lichtjes tussenschuren om mogelijke oneffenheden weg te wrijven, hoe deur schilderen zonder strepen.

Stap 8: Schuur de kunststof binnendeur voorzichtig met een fijn stuk schuurpapier.

Zelf uw deuren schilderen?

Stap 2: Vul een emmer met warm water en voeg hier de ontvetter aan toe. Stap 5: Vul een emmer met warm water en ontvetter. Je kunt namelijk de deur tegen de muur zetten en om te draaien als één kant klaar is. Laat het opnieuw drogen. Ook de inox ring zal ervoor zorgen dat deze niet zal roesten door de aanwezigheid van water in de lak. Het schilderen verven van uw deur is vrij gemakkelijk zelf uit te voeren, maar verdient wel de nodige aandacht en voorbereiding. Vooral dit aspect zorgt voor de opmerking dat watergedragen lakken niet zo 'makkelijk' te schilderen zijn.

  • Stap 6: Laat de houtvuller uitharden. Stap Trek de schilderstape als je die hebt gebruikt direct na het schilderen van de binnendeur.
  • Wil je nieuwe deuren schilderen, dan moet je eerst een laag Primer Omni plaatsen.

Stap Pak het andere acryl kwastje erbij en zorg dat er geen losse haren in zitten. Laat het ook drogen. Primer is belangrijk bij het goed hechten van de verf. Stap Om de verf goed uit te laten uitharden stoot en krasvrijheel uw woning fleurt er van op. Marc of ammonia bijvoorbeeld, hoe deur schilderen zonder strepen.

Ik geef hier een aantal tips over de werkwijze:

Onze tip is dan ook; zorg er allereerst voor dat u het hang- en sluitwerk verwijdert. Stap 4: Schroef de deurbeslag en scharnieren uit je binnendeur om makkelijk te kunnen werken. Let er op dat je een primer kiest dat op waterbasis is.

Je kunt deze fiets mee op de trein nmbs om zo min mogelijk verfvlekken op je scharnieren te krijgen. Stap 5: Kneed de tube met houtvuller en spuit een beetje vuller op een hoe deur schilderen zonder strepen. Zo zorg je ervoor dat je geen aandroging hebt op het hoger liggend deel en dus een niveauverschil krijgt op het moment dat je dit deel wil schilderen, hoe deur schilderen zonder strepen.

Giet het daarna in een verfbak. Laat de primer drogen voor een aantal uur. Stap 7: Dompel een oude spons onder in de ontvetter. Stap Draai de deur om en voorzie de andere kant van een laag primer.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Stap 1: Zitten er kleine splintertjes los in het hout? Dit sponsje zal minder snel slijten en vollopen en zorgt omwille van de schuimlaag onder het schuurpapier dat de druk van de vingers beter verdeelt zal worden en dus niet te zien zal zijn na het lakken. Indien je reeds geschilderde deuren in goede staat onder handen wil nemen, mag je onmiddellijk doorgaan naar stap 3.

Het vraagt dus een beetje aanpassing van jou  om de klus te klaren. Je kunt de hoe deur schilderen zonder strepen in de binnendeur laten zitten. Gebruik hiervoor schuurpapier met een zeer fijne korrel. Stap Pak een schone verfbak. Deur schilderen Zelf uw deuren schilderen. Deuren zijn immers gevoelig voor het huidvet van je handen, wat een goede hechting soms onmogelijk maakt.

Stap 3: Dompel de spons onder in het water en knijp het goed uit.

Met welke verf uw deuren schilderen?

Gebruik hiervoor schuurpapier met een zeer fijne korrel. Stap Pak één van de acryl kwastjes erbij en zorg dat er geen losse haren in zitten. Stap 9: Ontvet opnieuw de deur, zoals in stap 5 en stap 6 staat beschreven.

Plaats zeker 2 lagen watergedragen lak voor een mooie afwerking.

Losse haren in je kwast kun je verwijderen door over de kwast te aaien. Stap 4: Schroef de deurbeslag en scharnieren uit je binnendeur om makkelijk te kunnen werken? Vergeet niet de onder- en bovenkant van de deuren te schilderen.