Hoeveel km met nieuwe banden

 • Abonneren
 • Aandeel

Česká republika. Er is dan mogelijk sprake van onregelmatige slijtage van de voorband.

Rijden in automaat ik ga binnenkort naar de VS, het land van de auto's met een automaat. Ik heb voor jaren terug met een stel banden achterop mijn oude Ascona kilometer gereden ,de banden lagen achterop en je kon echt niet zien dat er zoveel mee gereden was.

Rijd je op een normale manier dan zit je er wellicht tussenin. Ik accepteer de algemene voorwaarden van Oponeo. Gewoon bij gemiddeld gebruik op de Nederlandse wegen.

Rem dus vaker op tijd en laat je auto af en toe ook uitrollen.

Hoop dat je vraag een beetje is beantwoord. Heeft u nog geen account. Lees hier meer over de wetgeving voor banden en over het Europees bandenlabel. Er is in elk geval geen zekerheid te geven hoeveel kilometers er te rijden zijn. Je rijstijl, maar ook de weersomstandigheden en de kwaliteit van de band heeft invloed, hoeveel km met nieuwe banden.

Het kost je dus niet alleen op de langer termijn nieuwe banden, op de korte termijn ben je ook meer geld kwijt aan brandstof. Luna - 25 nov. Overige informatie Site map Cookiebeleid Nieuwe montagepartner aanmelden.

Alles over banden

TWI-indicator en winterindicator en hun aanduiding. Afbeelding toevoegen. Is het nog wel veilig om te rijden als de motorbanden 1 millimeter profiel hebben? Vaak versneld dit echter juist het slijtageproces van de band. Over ons. Het antwoord op deze vraag is helaas niet eenvoudig en hangt samen met zeer veel factoren. Dit geldt eveneens voor reservebanden.

 • Is het nog wel veilig om te rijden als de motorbanden 1 millimeter profiel hebben?
 • Deze informatie is niet alleen belangrijk om veiligheidsredenen.

Er is echter nog een punt dat invloed heeft op de snelheid van de slijtage. Maar het ligt ook hoeveel km met nieuwe banden je rijgedrag zelf.

Doordat de motor bij een te lage bandenspanning meer werk moet verrichten foto van beek dodewaard te auto voort te bewegen zal je brandstofverbruik ook nog eens verhoogd worden.

De slijtage doet zich dan voor net naast het midden, hoeveel km met nieuwe banden. Bestuurders stellen verkopers vaak de vraag hoeveel seizoenen of kilometer hun banden mee zullen gaan. Rijd daarom nieuwe banden altijd voorzichtig in. Het is natuurlijk niet zo dat de duurste vanzelfsprekend ook de beste is, maar ga er maar vanuit dat een 'duurdere' merkband minder snel slijt dan een goedkoop B of C-merk.

Hoe lees je de leeftijd van de band af?

Deze webshop is goedgekeurd door Continental Bridgestone. Wanneer het slijtagepatroon ongelijkmatig is, wijst dit ook op andere problemen met uw banden. Hoe hoger de snelheid van de auto, hoe meer het profiel van de des betreffende autobanden aangetast wordt.

Video toevoegen.

Rijden in automaat ik ga binnenkort naar de VS, het land hoeveel km met nieuwe banden de auto's met een automaat. Pneusmart raadt u aan om bij de volgende situaties de band te vervangen:  Het slijtagepatroon is ongelijkmatig. Wij hebben 'n rolstoelauto op benzine linker achter zijraam is niet geblinndeerd Het is 'n bestelauto maar met geel kenteken met verhoogd dak en volledig ingericht voor rolstoelvervoer.

Verder zullen de banden van de aangedreven as sneller slijten dan de niet-aangedreven wielen. Uw winkelwagen is leeg Ja.

Antwoord van Jos van der Drift

De motor voelt dan wat instabiel aan. Op deze pagina gaan we daarom dieper in op de levensduur van een autoband en wat hier allemaal invloed op heeft. De wettelijke slijtagelimiet voor motorbanden is 1 millimeter.

Daarnaast speelt de bandenspanning een rol en het type motor. Dat is eveneens een factor die invloed heeft op de slijtage.

 • Veel bestuurders zijn zich er niet van bewust dat iedere band zijn leeftijd heeft.
 • Er zijn uiteraard wel een aantal tips die van pas komen om zoveel mogelijk kilometers met het motorbanden te rijden.
 • Rij niet te vaak te hard.
 • Gebruik je de banden al langer dan 5 jaar?

Neem dan gerust contact met ons op door vrijblijvend het contactformulier  in te vullen of bellen naar Banden monteren. Ik werk met Windows 7 en mijn man met Windows Daarbij zet je de motor met de motorbanden van de grond af, hoeveel km met nieuwe banden. Een afgeplat loopvlak merk je al als de helft aan slijtage onderhevig is.

Pneusmart raadt u aan om bij de volgende situaties de band te vervangen:. Het is 'n bestelauto maar met geel kenteken candy crush soda king online gratis verhoogd dak en volledig ingericht voor rolstoelvervoer.

Het is uiteraard altijd aan te raden om hoeveel km met nieuwe banden banden regelmatig te controleren op slijtage. Mijn auto Hier kunt u uw auto kiezen en zoeken naar producten die precies bij uw auto passen. Meer lezen.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Stel je vraag! Zorg er bijvoorbeeld voor dat de banden niet te heet raken, zoals bij een spinnend achterwiel of te hard accelereren. Gemiddeld genomen gaan banden km op de aangedreven as mee en een op de niet aangedreven as.

Een bultje of blaar. Met betrekking tot winterbanden; hier moet er rekening mee houden dat de kilometrage gedeeld wordt door ongeveer twee omdat een winterband bij 4 mm of minder zijn effectiviteit is verloren en dus eigenlijk versleten zijn.

Levensduur autobanden, behoud de kwaliteit.

 • Janno 17.10.2019 07:00

  De vierkante motorband heeft een nadeel en dat is dat de motor extra aansporing nodig heeft om in te sturen.

 • Merlijn 16.10.2019 04:32

  De gebruikte url is dubbel. Dat zorgt natuurlijk - ook bij "normaal" rijden al voor een andere slijtage Rapporteer.

 • Geartsje 11.10.2019 13:22

  Auto kan achter zakken en heeft inrijplaten. De motor voelt dan wat instabiel aan.