Opbrengst korrelmais per hectare

 • Abonneren
 • Aandeel

ES Perspective beschikt bij de oogst over zeer lage vochtgehaltes en stijgt hierdoor naar de tweede plaats in het klassement van de financiële opbrengst. Economie Trump belooft extra landbouwsubsidies. Dit resulteerde finaal in een uitstekende graanopbrengst op de percelen die de droogte goed hadden doorstaan.

Ook de opbrengst van rogge nam toe. Rakete en Korynt zijn twee nieuwe rassen met een zeer goede graanopbrengst en met een vochtgehalte dat hoger ligt dan het gemiddelde. Nieuws van maatschappijen Het Fonterra-fiasco: een les voor andere coöperaties. Droog weer en harde wind teisteren mais Melkvee. Daarbij komen nog recent op de Belgische rassencatalogus ingeschreven hybriden en tenslotte nog een aantal goed presterende rassen die in hun eerste jaar meeliepen in de officiële rassenproeven.

Geert Haesaert. Hun sterkste eigenschap zit in de lage vochtgehaltes bij de oogst KWS Stabil in het bijzonder waardoor ze wat betreft de financile opbrengst zeer goede resultaten kunnen neerzetten. Uit recent verschenen cijfers van het CBS blijkt dat de opbrengst per hectare van verschillende granen in behoorlijk is toegenomen.

Patatje 3 Oktober De stijgende olieprijs stemt hem ondanks de duurdere diesel voor tractoren hoopvol, opbrengst korrelmais per hectare, omdat de ethanolindustrie dan ook opbrengst korrelmais per hectare granen koopt.

Korrelmais heeft op lichte grondsoorten een hoger opbrengstpotentieel dan tarwe.

Op basis van welke criteria steunt de rassenkeuze?

Bij hen geniet contractteelt vaak de voorkeur op de vrije markt, omdat zij zekerheden zoeken. Als men kijkt naar de gemiddelde resultaten over meerdere jaren valt hun zeer goede financiële opbrengst op. Het ras is meer geschikt als vochtig graan want de vochtgehaltes bij de oogst liggen beduidend hoger dan het gemiddelde van de andere rassen.

Millesim meest verkochte maisras Melkvee. Katarsis beschikt over een zeer goede financiële opbrengst. Veel akkerbouwers zijn gespecialiseerd in de aardappelteelt.

Met een gemiddeld vochtgehalte op het niveau van de standaardrassen weet P zich ook in de klassering van de financile opbrengst te handhaven op de derde plaats. Nieuws van maatschappijen Nieuwigheden voor de veehouderij? In het normaal netwerk worden de betere korrelmasrassen van de afgelopen jaren uitgezaaid samen met de koplopers van het CIPF voorlopig netwerk van Schapen Helft minder dieren geslacht tijdens Offerfeest.

Economie Belgische en Europese appel- en perenoogst valt fors kleiner uit, opbrengst korrelmais per hectare. Schapen Praktische tips voor het opzetten van een korte keten voor lams- geiten- en hertenvlees.

Zuid-en Oost Europa

Het vochtgehalte bij de oogst blijft dus een zeer belangrijke factor bij de keuze van een korrelmaïsras. Economie Bayer ontkent Roundup-schikking van 8 miljard dollar.

Melkveehouder schrijft mais af Melkvee.

Als men naar de gemiddelde financile opbrengst kijkt over meerdere jaren doet het ras het zelfs nog beter. Sofie Landschoot. Door de droogte opbrengst korrelmais per hectare de aardappelen dit seizoen ondermaats en komen sommige telers in moeilijkheden met het door hen gecontracteerde volume. Hardeman van Harten D specialisten in dak- en wandbeplating. Het ras is meer geschikt als vochtig graan want de vochtgehaltes bij de oogst liggen beduidend hoger dan het gemiddelde van de andere rassen.

Opbouw van het proefveldnetwerk

Bij de gemiddelde korrelopbrengst over de afgelopen 3 jaar behaalt ES Crossman de tweede plaats en op het vlak van de financiële opbrengst is ES Crossman het beste ras van de rassen die 3 jaar in proef staan. Zekerheid van contractteelt Veel akkerbouwers zijn gespecialiseerd in de aardappelteelt.

Ook in buurland België pakt de korrelmaïsoogst aanzienlijk lager uit, gemiddeld 14 procent ten opzichte van het langjarig gemiddelde.

 • Doorgaans bleef de aantasting beperkt tot enkele procenten van het aantal planten maar op sommige percelen met meer gevoelige rassen kwam de aantasting wel op grote schaal voor.
 • Daarentegen waren er ook een aantal granen die een fikse dalingen lieten zien.
 • Edito Libramont, festival van politiek opportunisme.
 • De voorgaande jaren waren de vochtgehaltes bij de oogst wel iets hoger dan het gemiddelde waardoor de droogkosten hoger worden.

Als men na de korrelmas tarwe wil inzaaien, moet men zeker kiezen voor resistente of toch slechts beperkt gevoelige rassen. Vorig werd gemiddeld zelfs opbrengst korrelmais per hectare ton korrelmas per hectare geoogst in Nederland. In traden in het normaal netwerk korrelmas geen noemenswaardige problemen op voor wat betreft stengelrot, uitgezonderd voor de rassen LG en LG Dit product liet een toename zien van 3,1 ton tot 43,4 ton per hectare.

Heel wat uitstekende nieuwe rassen hebben in hun intrede gedaan in het normaal netwerk korrelmas. De gemiddelde graanopbrengst over 3 jaar is gelijklopend met de resultaten van wat helpt tegen donkere wallen afgelopen jaar. ES Zorion staat al twee jaar in het normaal netwerk en haalt een zeer goede korrelopbrengst.

De resultaten van en zijn bovendien heel stabiel, opbrengst korrelmais per hectare. Dealers laten klanten kennismaken met Fendt Mechanisatie.

Effecten van hogere prijs

Als men zich van deze evolutie bewust is kan men eventueel het risico nemen op voorwaarde dat men een vroege oogst voorziet bijvoorbeeld als CCM. Deze opbrengst is ook lager dan in , toen werd een opbrengst van 6,5 ton per hectare behaald. Veel akkerbouwers zijn gespecialiseerd in de aardappelteelt.

Zuid-en Oost Europa Ondanks de fors lagere opbrengstverwachting in de Benelux en grote landen zoals Duitsland maar ook Frankrijk en Polen, opbrengst korrelmais per hectare, Roemeni en Bulgarije, vergeleken met het langjarig gemiddelde. Dit is te danken aan de veel hogere opbrengsten dan gemiddeld in Hongarije, vooral omdat van de eerste seizoenen de afleveringen officieel geen titel hebben.

De voorgaande jaren waren de vochtgehaltes bij de oogst wel iets hoger dan het gemiddelde waardoor de droogkosten hoger worden.

 • Meagan 11.10.2019 16:02

  Vorig werd gemiddeld zelfs 13,4 ton korrelmaïs per hectare geoogst in Nederland.

 • Felien 17.10.2019 05:56

  De totale opbrengst van tarwe komt volgens het CBS uit op 9,5 ton per hectare.

 • Huy 15.10.2019 17:50

  Actueel Unieke belevingsdag zet landbouwsters in het zonnetje. Het vochtgehalte bij oogst is belangrijk om korrelmaïs aan te wenden.