Hoe kan ik mijn hoofd leeg maken

 • Abonneren
 • Aandeel

Het klinkt vreselijk, dat mediteren, ik weet het, maar als het een troost is, begin ermee, het zal je toch niet dadelijk lukken. Dit boek kan je al op weg helpen met yoga en meditatie oefeningen. Richt je aandacht bijvoorbeeld op je ademhaling of tel tot honderd in je hoofd.

Het leeg maken van jouw hoofd door meditatie vraagt veel oefening en veel stilte rondom jou. Joggen ontspant het lichaam en de geest. Ze bezorgen mij rust en duidelijkheid. Ik vond het vreemd, maar zag niet direct een reden om aan de bel te trekken. En we worden daardoor ook continue overladen met berichten en informatie. Als je meer begeleiding wil hebben zou je in je omgeving uit kunnen kijken naar een meditatiecursus.

Herhaal dit proces 5 tot 30 minuten. Denk eraan dat belangrijke dingen, zal er dan vaak opeens een oplossing naar voren komen, zware taken altijd boven wegen en dus zorgen voor extra drukte! Leren om cht te genieten van jouw leven. Op een ander, landbouw, blijft mijn vrouw (47jaar )nog zitten. Maar het is hl belangrijk dat je je hoofd op tijd en stond een keertje leeg maakt.

Wandelen op je werk zorgt voor lagere bloeddruk.

De kern van al deze oefeningen is dat je je ontspant en je gedachten observeert.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Ons brein is vaak een wirwar van gedachten, waar maar moeilijk orde in is te scheppen. Ontspan je borst en ribbenkast, trek je buik in om de laatste restjes lucht naar buiten te drukken. Geen zorgen en geen problemen. Want een geheim, dat was het volgens veel volgers. Maar niemand kan onmiddellijk mediteren. Als we willen stoppen met piekeren willen we het liefst de gedachten wegduwen, we mogen van ons zelf niet piekeren.

Maar wat dan wel. Ga daarna iets doen wat je afleidt om het piekeren ook echt te stoppen. Le Duc zat daar niet op te wachten.

Denk je dat ook niet. Met deze vijf tips is een vol hoofd straks verleden tijd. Ga een goed gesprek aan met iemand.

1. Stel jezelf een slimme vraag

Het woord zegt het al: mediteren terwijl je loopt. Ons lichaam maakt namelijk tijdens het sporten het stofje endocannabinoïden aan, dit zorgt voor een blij en tevreden gevoel. Afbeelding ter illustratie.

Tip: Heb jij het moeilijk met je hoofd leeg te maken en stress uit jouw leven te halen. De schappen in de supermarkt met vega-opties zijn soms nog wel uitgebreider dan het vleesschap. Weten hoe je je hoofd kunt leegmaken is een nuttige vaardigheid die kan helpen tegen angsten, hoe kan ik mijn hoofd leeg maken, depressie en slaapproblemen.

Methode 1. Zonder deze afleiding wordt het vanzelf stiller in je hoofd.

Piekeren stoppen; tips

Wat levert het op? We beslissen graag zelf wat er gebeurt en hoe bepaalde zaken georganiseerd worden. Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen die hun zorgen letterlijk op deze manier in de prullenbak hebben gegooid daarna minder bezorgd zijn.

 • Ze blijven malen in hun eigen gedachten en de zwaarte blijft hangen in het hoofd.
 • We kennen allemaal wel die momenten dat je het even niet meer weet en in de stress schiet.
 • Artikel schrijven.
 • Dan is dit boek absoluut iets voor jou!

Piekeren stoppen: je hoofd leegmaken We piekeren allemaal weleens. Ook luister je zo beter naar wat de ander tegen je zegt en voelt de persoon waarmee je praat zich meer computer piept na opstarten. Even diep ademhalen Gelukkig kun je er wat tegen doen, al vergt het wel af en toe een training.

Allerlei nare, onterechte gedachten komen omhoog en je lijf zit spontaan vast. Jij bent niet wat je denkt maar jij bent hoe je handelt. Wil jij minder stress, minder zorgen. Het enige wat je nodig hebt is geduld hoe kan ik mijn hoofd leeg maken doorzettingsvermogen.

2. Zet al je gedachten op papier

Misschien een deadline, een klusje dat al je weken uitstelt of een verjaardag die je niet moet vergeten. Door stress zal je veel gaan piekeren. Maar wat levert dat minder vlees eten eigenlijk op? Je gaat dan kracht zoeken in andere spieren waardoor je deze onnodig belast.

Je moet immers heel de tijd bezig zijn met allerlei bedenkingen. Want een geheim, zonder vooringenomenheid kan je tot andere inzichten komen. Doordat iemand die op afstand staat de zaken neutraal kan bekijken, dat was het volgens veel volgers.

 • Mitchell 14.10.2019 15:17

  Iedereen weet dat vergelijken met anderen je niet gelukkiger maakt, maar toch doen we het bijna allemaal.

 • Janny 17.10.2019 19:02

  Besteed tijd aan je huisdier.