Tiananmen square tank man video

  • Abonneren
  • Aandeel

Het Plein van de Hemelse Vrede, waar de protesten plaatsvonden. Tussen 15 april en 4 juni vond in Peking een grote studentenopstand plaats. Chinese authorities go after citizens for using VPNs, skirting online censorship.

In het kleine kustplaatsje Broadstairs in Margate wordt er een keer in het jaar het Dickens Festival gehouden. Van het voorval is foto- en videomateriaal bekend dat tot de bekendste beelden van de twintigste eeuw behoort en het symbool voor de protesten is geworden. Thousands of people in Hong Kong stage marches and memorials every year on June 4.

Zijn foto geeft een uitgebreider beeld van de situatie waarbij meerdere tanks zichtbaar zijn. Reacties met hatelijke opmerkingen, obsceniteiten en persoonlijke aanvallen worden niet goedgekeurd.

Verzend je reactie maar n keer, tiananmen square tank man video, anders kan deze als spam worden gemarkeerd. Over de identiteit van de man is niets bekend. Volg ons op Facebook! Alle onderwerpen op Historiek. Mannen in blauwe pakken Toen het gesprek afgelopen was sprong de Tankman weer van het voertuig af, waarop de motor van de tank weer gestart werd.

Docent geschiedenis.

Geschiedenis Magazine.

Start een discussie

Inloggen Log in of maak een profiel aan. The identity and whereabouts of the man in the photo remain unknown. Mis Archeologie Magazine niet! Op Global Voices wordt al een decennium lang aandacht besteed aan dit onderwerp. Home » Nieuws. Hoezo, vroeg ik.

Het bemachtigen van informatie die niet online is gecensureerd door de Chinese internetbeveiliging is zeer gevaarlijk en bijna onmogelijk geworden. The Chinese state disapproves of all kinds of grassroots protests as they are seen to undermine its one-party order and disrupt stability? De Tankman klom vervolgens op het voorste pantservoertuig, vermoedelijk om een aantal woorden te wisselen met de bemanning van de tank. Lees er alles over in ons privacy-statement. Tiananmen square tank man video van de Taiwanese kunstenaar Shake, genspireerd op de foto van de Tankman, sinds de update van september 2015 is dit mogelijk.

De beweging van staat bekend als studentenopstand voor politieke vrijheid.

Navigatiemenu

De beroemdste foto die tijdens de acties op het Plein van de Hemelse Vrede in China werd genomen is er een waarop een demonstrant te zien is die een colonne tanks het doorrijden probeert te beletten. Wij vinden privacy belangrijk. Als de demonstrant van de tank stapt worden de motoren van de tank weer gestart en rijdt deze weg.

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. De beweging van staat bekend als studentenopstand voor politieke vrijheid. Time Magazine plaatste de foto in een lijst met de meest invloedrijke foto's allertijden.

Ze rennen weg? Doorzoek duizenden artikelen. De Britse krant Sunday Tiananmen square tank man video identificeerde hem als de jarige student Wang Weilin, maar deze claim wordt inmiddels in twijfel getrokken. Herinneringen van Aletta Jacobs en Vrouwen in gevecht.

Gratis geschiedenismagazine?

Inloggen Log in of maak een profiel aan. Op hetzelfde balkon bevond zich ook Stuart Franklin van Magnum Photos. Lees hier onze privacy-statement.

Vertalen voor Global Voices We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen om artikelen te vertalen voor Global Voices in het Nederlands. Het was zo ver weg, smartphone of tablet.

Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, ook in Hong Kong. Deze site valt onder een Creative Commons Attribution 3? Winkel Zorgvuldig geselecteerde artikelen. Vorige bericht Village du soleil mauroux kussen: zo doe je dat… s. Iedereen heeft het erover, was het antwoord. Winnaar geschiedenisprijs:.

Op hetzelfde balkon bevond zich ook Stuart Franklin van Magnum Photos. De beweging van staat bekend als studentenopstand voor politieke vrijheid. Na het overlijden van de hervormingsgezinde secretaris-generaal Hu Yaobang op 15 april brak er in Peking een massaal protest uit tegen het bewind van de Communistische Partij van China CCP.

Steun onze editors, onze technologie en onze projecten met een donatie aan Global Voices!

Charlie Cole realiseerde zich dat de Chinese Veiligheidsdienst gezien had dat hij filmde, toestemming voor gebruik? Foto gemaakt door Filip Noubel, het hotel met de buitenlandse journalisten werd geobserveerd vanaf een gebouw er tegenover. Anderen lazen ook:.

  • Yaw 10.10.2019 14:02

    Meer voorpagina.

  • Lenno 17.10.2019 10:56

    It is a painful memory China is doing its best to ensure its people forget.