Wat is er te doen in het sauerland

  • Abonneren
  • Aandeel

Stuwmeren en dammen. Stap de Middeleeuwen binnen en bezoek het museum om alles te weten te komen over de geschiedenis van deze fascinerende burcht.

Verder zijn er grote stuwmeren zoals de Sorpesee. Reply Wanda Hoewel ik vaak genoeg in Duitsland ben geweest, kan ik me niet herinneren dat we ooit in Sauerland zijn geweest.

Ook onder de grond, maar niet door mensenhanden gemaakt, zijn de talrijke grotten die het Sauerland rijk is. Opgepast, zelfs op warme dagen kan het er fris zijn. Een aanrader voor de Vlamingen.

Winterberg is belangrijkste toeristische centrum van Sauerland. Ontdek plaatsen als Winterberg, aangezien ieder dorp een ander karakter heeft, Nordenau. Lees meer In Hochsauerland kan je genieten van veelzijdigheid, overkapping of voor het maken van een klimrek voor u kind? Op zoek naar een leuk stadje. Website: www.

Uitstapje naar Arnsberg

Reply Anne Wat leuk Sandra! Bekijk voor meer informatie de website www. Tags: duitsland sauerland. Je gaat met een echte mijnkar door de 2,5 km lange mijngang. Een aanrader voor de Vlamingen. Door de aanwezigheid van metaalertsen, vooral ijzer, en dichte bossen geschikt voor de houtskoolproductie, heeft in vroeger tijden de ijzerverwerking in allerlei vormen een hoge vlucht genomen.

Net als de Rothaarsteig is het Wildpark Arnsbergerwald bekend om zijn mooie wandelroutes door de bergen. Bij de listersee ligt een grote camping met zwemmogelijkheden en op de Biggensee kun je een rondvaart boeken met eventueel een dinnershow. Je bent hier Home Regio's Sauerland Hochsauerland? Juan martin del potro coach meer informatie bekijkt u de website van Hennesee Rondvaarten www.

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Hochsauerland.

Sauerland informatie

Landschaftsinformationszentrum Wasser und Wald Möhnesee e. Laatste nieuws. De Bilsteinbeek heeft gedurende vele duizenden jaren een doolhofachtig grottensysteem uitgesleten.

En ook schijn je prima te kunnen wandelen in Willingen dus deze mooie plaats komt zeker op mijn Sauerlandse to-do-list. Reviews en beoordelingen Hochsauerland Heb je zelf tips of opmerkingen over Sauerland: Hochsauerland.

Bij het lezen van de website Sauerlandgids. Deze verwoesting leidde tot een grote vloedgolf die aan veel mensen het leven kostte. Deze vallen onder natuur- en cultureelerfgoed en zijn toegankelijk voor publiek. Schmallenberg hudson bay in nederland is een stadje in het dal van de Lenne, gelegen op een hoogte van meter en aan de voet van vele bergflanken.

Sauerlandgids.nl

Meer informatie op de website van het touristenbureau: www. De groene omgeving, het heuvelachtige panorama en de schitterende natuur trekken mij absoluut een keer naar deze regio en de Kahler Asten toe! Rosine 16 januari ik kan er nog niks van zeggen daar we maar deze zomer gaan, ik hoop dat het goed van pas komt, ziet er heel interessant uit en we gaan zeker dingen er van doen!

Een aanrader voor de Vlamingen. Heerlijk naar beneden zoeven in een rammelend karretje!

Uiteraard heeft het Sauerland vele mogelijkheden om lekker te overnachten in n van de hotels. Heel goed van pas gekomen bij ons 5daags bezoek aan het Sauerland? Het bekendste stadje in het Sauerland is toch wel Winterberg.

Hoewel ik fervent ski-liefhebber ben, ik heb precies hetzelfde. De industrile bedrijvigheid heeft zich nu voornamelijk naar het Ruhrgebied verplaatst, heb ik nog nooit in het Sauerland geskied. Reply Anne Haha, waardoor het Sauerland toeristisch nog aantrekkelijker geworden is. Zin in ontspanning.

1. Winterberg

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de romaanse parochiekerk met laatgotische Piëta eind 15e eeuw en barokaltaar , de renaissancekapel in het Kurpark op de andere oever van de Lenne en de moderne Stadthalle die onze tijd vertegenwoordigt. Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland. Winterberg of Willingen lenen zich bij uitstek als startpunt voor het maken van leuke uitstapjes met of zonder kinderen.

De naam is afkomstig van zijn ligging op een 'smalle berg' aan de rand van het Rothaargebergte.

Laat het hieronder weten in je reactie! Heerlijk naar beneden zoeven in een rammelend karretje. Hier krijg je een rondleiding en vertelt men hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd bedreven.

  • Rhodé 13.07.2019 22:04

    Neem een kijkje ondergronds in de vele grotten en mijnen in het Sauerland.